Ultrafialová v interiérovém designu

Date:

Každý rok má svoji barvu, vyhlašuje ji společnost Pantone. Ta udává tón nejen módnímu a kosmetickému průmyslu, ale také interiérovému designu. Letos na vrcholu barevné palety stojí kosmická ultrafialová. Říkáte si: nic pro vás? Skutečně?

Proč ultrafialová?

Podle slov výkonné ředitelky firmy Pantone Letrice Eisemanové má ultrafialová evokovat kosmos, jeho tajemství, nové objevy, vše, co leží v budoucnosti před námi. Výběr barvy není náhodný. Podléhá náladám panujícím v současné společnosti. Zajímavé je, že po první světové válce to byla právě fialová barva, která se stala symbolem svobody a touhy po opětovném probuzení života po letech smutku a napětí. Zdá se, že se dostáváme do bodu, kdy nám opět je třeba něco, co nás nabudí hledat víc, než vidět na první pohled.

Již odpradávna se fialová pojí s mystikou, tajemstvím a spiritualitou. Osloví ty, kteří rádi experimentují, hledají a odkrývají to skryté. Přináší jistou dávku vizionářství s možností hledět do budoucnosti s nekonečnými možnostmi podobně jako do vesmíru, jehož nesmírnost tato barva evokuje.

Kam s ní?

Bouquet of pastel hydrangeas in glass vase. Flowers in a vase at home. beautiful bouquet of hydrangeas is in a vase on a table near a pink sofa in a white living room. Home interior decor. Scandinavia

Ultrafialová není volba do každého interiéru, paradoxně se ovšem uplatní v moderním i tradičním bydlení. Pokud zrovna fialová pohovka ani mysticko-kontemplativní ložnice není váš styl, parciálně tuto barvu lze použít například na polštáře volně rozházené na posteli, svícny, koktejlové skleničky či jako úchytky na zásuvkách. Závan svěžesti dodá interiéru i kytice z levandule, zvonků či eustomy. Pro cukráře se zase může stát inspirací při přípravě svatebních dortů a koláčů.

- Reklama -pr článek

Nové příběhy

Další články autora
Katka

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří...

Jak rozdělujeme párty stany a stanové haly?

Stanové haly tvoří specifický segment párty stanů. Co je...

Po městě ekologicky díky elektroskútrům a elektrokoloběžkám

Dnešní doba stále častěji hledá způsoby tzv. udržitelné dopravy,...

Dovolená v Rakousku

Rakousko je malebná země ve střední Evropě, která je...